Oppskrift på Blåbærsaus med bayer

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Blåbærsaus med bayer

Blåbærsaus med øl er en god og fyldig saus som passer til alt slags viltkjøtt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: En perfekt saus har en god balanse mellom salt, søtt og syrlig. Det er viktig å smake til sausen og justere med litt salt, sukker eller sitron.

Slik gjør du

  1. Smelt smør og rør inn mel. Tilsett øl og eplejuice under omrøring og rør til en klumpfri saus.

  2. Tilsett laurbærblad og halvparten av blåbærene. Kok ned til halv mengde, ca. 10 minutter.

    Bruk gjerne norske blåbær om du har, de gir dypere blåfarge og bedre smak enn importerte bær.

  3. Fjern laurbærbladene og kjør sausen glatt med en stavmikser. Tilsett fløte og resten av bærene og kok opp.

  4. La sausen småkoke i 5 minutter og smak til med salt og pepper.