Oppskrift på Spinat- og ostesuppe
7

Spinat- og ostesuppe

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en litt annerledes spinatsuppe, med god smak av pesto, garnert med nøtter og revet ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjehvetemel
1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 stkhønsebuljongterninger
1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 desiliterrevet Jarlsberg® Revet
150 gramfrisk spinat
2 teskjepesto
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Garnityr:

2 spiseskjegrovhakkede hasselnøtter
1 desiliterrevet Jarlsberg® Revet
4 skiverbrød

Slik gjør du det

  1. Skrell og hakk løk. Fres den i smør i en kjele. Rør i mel og tilsett melk og buljongterninger. La suppen koke i ca. 3 min. Rør i Crème Fraîche og ost.
  2. Bland spinat, suppe og pesto i en blender eller food processor. Smak til med salt og pepper.

    Tips:

    Vær forsiktig når du har varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

  3. Rist nøtter gylne i en tørr stekepanne. Avkjøl. Strø over nøtter og ost ved servering. Server gjerne med godt brød til.

Tips:

Det smaker også godt med sopp i denne suppen, enten som erstatning for løken eller i tillegg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften