Oppskrift på Gulrotsuppe
11

Gulrotsuppe

(83)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gulrotsuppe er en suppe med mye smak. I tillegg er den sunn, fyldig og fargerik!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramgulrot
5 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 litergrønnsaksbuljong
2 stkpoteter
6 stksjampinjong
8 spiseskjeTINE Lett Crème Fraîche 10 %

Slik gjør du det

  1. Skrell og skjær gulrøtter i skiver. Hakk hvitløk og surr det litt i smør i en panne og tilsett buljong. Skrell potet, del dem i fire og ha dem i suppen. La suppen koke i ca. 20 minutter til gulerøttene er møre.
  2. Skjær sopp i tynne skiver og stek dem raskt i en tørr panne. Tilsett smør og la det surre et par minutter til.
  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser, i en bleder eller en food processor. Gi suppen et oppkok, smak til med pepper og rør i Crème Fraîche. Anrett i dype skåler og legg ristet sopp oppå.
  4. Server suppen med litt Crème Fraîche ringlet over og gjerne litt grovt brød til.

Tips:

Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk kan du ha i litt mer vann.

Kommentarer

Produkter i oppskriften