Oppskrift på Blomkålsuppe med bacon
1

Blomkålsuppe med bacon

(60)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et blomkålhode er utgangspunktet for denne mettende middagsretten. Garnityret setter en syrlig og spennende smak på suppen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkblomkål (ca 300g)
8 desiliterhønsebuljong
½ desiliterhvitvin
2 desiliterTINE Matfløte

Garnityr

150 grambacon (stekte småbiter)
2 spiseskjehakket persille
1 spiseskjerevet sitronskall

Dressing

1 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 desiliterJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Rens blomkålhodet og skjær det i mindre biter. legg blomkålbitene i en kjele sammen med buljong og vin.
  2. Kok opp og la det koke 8 - 10 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn fløte og smak godt til med salt og nykvernet pepper.
  3. Garnityr

  4. Stek baconbitene og bland dem med hakket persille og revet sitronskall.
  5. Dressing

  6. Bland Crème Fraîche og revet Jarlsberg

    Tips:

    Du velger selv om du vil bruke TINE Lett Crème Fraîche eller TINE Crème Fraîche.

  7. Server suppen med bacongarnityret, dressingen i skåler ved siden av, og gjerne et godt brød til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften