Oppskrift på Rekesuppe med smak av Asia
2

Rekesuppe med smak av Asia

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Reker kan man nyte året rundt, og dette er en oppskrift på en nydelig suppe med smak av chili, koriander og ingefær.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Rekesuppe

200 gramstore reker
2 desiliterrekelake
1 stkrød chili
2 stksjalottløk
30 gramfrisk ingefær
2 spiseskjesolsikkeolje
1 teskjekarri
5 desiliterTINE Matfløte
littsalt og pepper
50 gramvårløk
1 stksaften av lime
2 spiseskjefrisk koriander (hakket)

Slik gjør du det

  1. Sil laken godt av rekene og ta vare på laken. Sett rekene kaldt til de skal brukes.
  2. Fjern frøene i chili (hvis du ikke liker det veldig sterkt). Finhakk halvparten av chili sammen med sjalottløk og ingefær. Fres alt lett i olje med karri, og tilsett rekelak og fløte. Gi det hele et oppkok og smak til med salt og pepper.
  3. Varm reker, vårløk og den andre halvparten av chilien i en kjele, sammen med saften av lime. Tilsett koriander. Anrett reker og koriander i dype tallerkener og hell den varme suppen over.

Tips:

Suppen smaker ekstra godt hvis du piller rekene selv. Du kan også erstatte rekelaken med skalldyrkraft eller fiskebuljong.

Kommentarer

Produkter i oppskriften