Oppskrift på Thailandsk fiskesuppe
0

Thailandsk fiskesuppe

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En sterk suppe med mye smak og deilig sjømat. Perfekt på triste og grå dager.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramglassnudler
500 gramblåskjell
2 stkfinhakket hvitløksfedd
2 centimeterfinhakket frisk ingefær
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjegrønn currypaste
3 desiliterTINE Kremfløte
5 desiliterfiskekraft
2 spiseskjefiskesaus
200 gramtorskefilet, i biter
200 gramlaksefilet, i biter
1 stklime
4 desilitersukkererter
2 stkfinsnittet vårløk

Slik gjør du det

  1. Hell kokende vann over nudlene så de er godt dekket. La trekke til myke, ca. 5 minutter, hell av vannet og skyld raskt i kaldt vann.
  2. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
  3. Fres finhakket hvitløk og ingefær i smør i en gryte på høy varme, ca. 1 minutt. Tilsett currypaste og fres i et minutt til. Ha i fløte, fiskekraft, fiskesaus og blåskjell. Rør godt og sett på lokk. La småkoke i 5 minutter eller til skjellene har åpnet seg.
  4. Vend inn torske- og laksebiter og la trekke i 2-3 minutter. Smak til med saft fra lime og dryss over finsnittede sukkererter og vårløk.

    Tips:

    Du kan bruke den fisken og de skjellene du har tilgjengelig eller du liker best. Bruker du kokte reker, bør de tilsettes når det kun er 1 minutt igjen av koketiden slik at de ikke blir seige.

Tips:

Du kan justere styrken på retten ved å redusere mengden currypaste. Blir suppen likevel for sterk kan du tilsette mer fløte for å gjøre den mildere. Smak deg fram.

Kommentarer

Produkter i oppskriften