Fransk rekesuppe

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fransk rekesuppe

I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Her bruker vi hønsebuljongterninger som basis, men du kan fint bruke grønnsaks- eller fiskebuljong

Slik gjør du

  1. Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.

  2. Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.

  3. Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.

Lignende oppskrifter