Fransk rekesuppe
1

Fransk rekesuppe

(27)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkpurre i strimler
1 stkgulrot i strimler
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjehvetemel
8 desilitervann
2 stkhønsebuljongterninger
2 desiliterTINE Matfløte
400 gramrensede reker

Dryss:

1 desiliterfersk timian

Slik gjør du det

  1. Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.
  2. Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.
  3. Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.

Tips:

Her bruker vi hønsebuljongterninger som basis, men du kan fint bruke grønnsaks- eller fiskebuljong

Kommentarer

Produkter i oppskriften