Fransk rekesuppe

Fransk rekesuppe

1
33
Enkel20 min
I denne oppskriften tilsetter vi purre og gulrot, men her kan du bruke dine favorittgrønnsaker. En liten mengde fløte gjør susen og runder av smaken perfekt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dryss:

  • 1 dl
    fersk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Surr purre og gulrot i smør noen minutter. Strø på hvetemel. Tilsett vann og buljongterninger, og la det koke opp.

  2. 2

    Rør inn fløte og la det koke på svak varme i 3 - 5 minutter. Tilsett rekene og varm suppen raskt opp (den må ikke koke etter at rekene er tilsatt). Smak suppen godt til med salt og nykvernet pepper.

  3. 3

    Server suppen med et dryss av timian og godt brød ved siden av.

Tips

Her bruker vi hønsebuljongterninger som basis, men du kan fint bruke grønnsaks- eller fiskebuljong

Del denne oppskriften: