Oppskrift på Gresskarsuppe
0

Gresskarsuppe

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En suppe som er perfekt hele høsten, men ekstra morsom å servere i forbindelse med Halloween. Rømme og knasende gresskarkjerner topper det hele av.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkgresskar, for eksempel Hokkaido
1 stkløk
3 stkgulrøtter
2 stkpoteter
3 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjegurkemeie
2 teskjespisskummen
1 litergrønnsaksbuljong
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
1 teskjesalt
½ teskjepepper

Til servering

4 spiseskjegresskarkjerner
1 teskjeTINE Meierismør
4 spiseskjeTINE Lettrømme 10 %
4 stkrundstykker

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Fjern skall og kjernen på gresskar og del i biter. Skrell og del løk, gulrot og potet i biter. Ha alt i en ildfast form med smør og bak i ovnen i ca. 40 minutter. Vend underveis.

    Tips:

    Ovnsbakingen gir en ekstra sødme til grønnsakene, men du kan også frese dem raskt i smør i en stor gryte og koke dem møre i buljongen.

  2. Ha alt over i en stor kjele og rør inn gurkemeie, spisskummen og buljong. Kok opp og la småkoke i 5 minutter.
  3. Kjør suppen glatt med en stavmikser og spe med fløte. Smak til med salt og pepper.
  4. Rist gresskarkjernen i en varm panne med smør til de «popper». Dryss over den varme suppen før servering. Server med en klikk rømme og brød med smør.

    Tips:

    Server gjerne hjemmelagde Grove rundstykker  og Pisket smør til denne gode suppa.

Tips:

Du kan bruke alle typer spiselige gresskar i denne suppen, også de store oransje vi bruker til lykter på Halloween. Når du skraper ut innmaten kan du for eksempel tørke gresskarkjernen i ovnen på 180 °C til de er sprø.

Kommentarer

Produkter i oppskriften