Oppskrift på Små mumie-pizza

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Små mumie-pizza

Et morsomt og barnevennlig alternativ til Halloween eller Allehelgensdag som det heter på norsk. Disse kan barna være med å lage selv og er garantert en suksess i barnebursdag også ellers i året.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

 • Steketid:

TIPS!: Topp pizzaen med hva du måtte ønske. Det er ingenting i veien for at det er grønt slim (pesto) eller små ormer (kjøttdeig) som skjuler seg bak bandasjen i stedet for pepperoni.

Slik gjør du

 1. Sett ovnen på 200 °C.

Tomatsaus

 1. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i en gryte med smør. Tilsett tomatpuré og fres videre i et par minutter. Ha i tomater og fløte og la småkoke i ca. 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper.

Pizza

 1. Rull ut pizzadeigen og stikk ut sirkler, ca. 12 cm i diameter. Legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Smør tomatsaus utover og dekk med pepperoni.

  Bruk en kakekutter eller en stor kopp eller beger for å stikke ut jevne rundinger.

 2. Del osten i skiver på 0,5 cm og så i avlange strimler. Legg ostestrimlene på kryss og tvers slik at det minner om bandasje som er surret rundt. Legg skivet oliven som to øyne. Stek gylne i ovnen, 12-14 minutter. Dekorer mumie-pizzaene med bandasjelignende rømmestriper.

Lignende oppskrifter