Grove rundstykker

(115)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spis frokost og lunsj med ekstra god samvittighet med oppskrift på disse grove rundstykkene. Kulturmjølk gjør at rundstykker og annen bakst blir ekstra saftig og god. Forskjellige frø både inni og på toppen av rundstykkene, gir det lille ekstra. Av denne oppskriften får du ca. 20 rundstykker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Rundstykker

1 desilitersolsikkekjerner
1 desilitergresskarfrø
5 desiliterTINE Kulturmjølk
50 gramgjær
½ desilitersolsikkeolje
2 spiseskjehonning
2 teskjesalt
½ desiliterlinfrø
2 desilitergrovt rugmel
3 desilitergrovt speltmel
6 desilitersammalt hvete, fin

På toppen

2 spiseskjegresskarfrø
2 spiseskjesolsikkekjerner

Slik gjør du det

  1. Rist solsikke­ og gresskarfrø i en tørr og varm stekepanne under omrøring til det får en gyllen farge. Sett dette til avkjøling.
  2. Varm melk til den blir fingervarm. Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett den lunkne melken og rør til gjæren løser seg opp. Deretter tilsetter du olje, honning, salt og linfrø.
  3. Bland i rugmel, speltmel og hvetemel. Arbeid til en blank og smidig deig. Bland i de ristede frøene.
  4. Arbeid deigen godt. Dekk deigen med plast og sett den til heving i ca. 45 minutter.
  5. Ta deigen opp på melet bakebord og form til lengder som deles i 20 biter. Rull til boller.
  6. Sett stekeovnen på 220 ºC.
  7. PÅ TOPPEN

  8. Bland sammen gresskarfrø og solsikkefrø. Pensle rundstykkene med kaldt vann og dypp de i frøblandingen. Sett rundstykkene på stekeplate dekket med bakepapir og etterhev i ca. 30 minutter.
  9. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
    Oppskrift på grove rundstykker

Tips:

Grovhakkede valnøtter smaker alltid godt i grove rundstykker. Bruk da ca. 1 dl som du har i deigen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften