Grove horn

(148)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige grove horn med cottage cheese som gjør dem ekstra saftige. Dekorative på lunsjbordet eller i matboksen, de er like gode om du spiser de med pålegg eller til en suppe eller salat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

50 gramgjær
4 ½ desilitervann
240 gramTINE Cottage Cheese Fettfri eller TINE Mager Cottage Cheese
1 spiseskjesukker
1 spiseskjesesamfrø
1 teskjesalt
1 desiliterhavregryn (små)
5 desilitersammalt hvete, grov
9 desiliterhvetemel (ca.)
1 stkegg (til pensling)
Littsesamfrø (til dryss)

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C. Dekk stekeplater med bakepapir. Denne oppskriften gir ca. 32 rundstykker.
  2. Løs gjæren opp i lunkent vann og tilsett cottage cheese. Bland i sukker, sesamfrø, salt, havregryn og mel. Rør til deigen blir glatt og smidig og knapt slipper bakebollen.
  3. Dekk bollen med plast og sett den til heving på et lunt sted i 20 - 30 minutter.
  4. Ha deigen på bakebordet, elt den og del i 4 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som skjæres i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra bredsiden, form til horn og legg på bakepapiret på stekeplaten med spissen ned. La hornene etterheve under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
  5. Pensle med egg og dryss på sesamfrø før hornene stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Du kan også bruke kesam i deigen i stedet for cottage cheese.

Kommentarer

Produkter i oppskriften