Rugboller
8

Rugboller

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige rugboller på et fat på lunsjbordet, eller påsmurt med favorittpålegget i nistepakken. Disse "sunne" bollene kan du imponere med til til helgen.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ desiliterhavregryn
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
5 desilitervann
25 gramgjær
1 spiseskjesalt
2 spiseskjehonning
desilitermel
2 ½ desiliterrugmel

Til utbaking:

desilitermel
1 stkegg til pensling

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften gir 12 - 15 boller. Rist havregrynene i en tørr panne et par minutter, til de blir gylne.
  2. Varm melk og vann til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, honning, mel og 1 dl ristede havregryn. Rør deigen sammen. Sett den til heving under plast på et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
  3. Sett ovnen på 220 °C. Hell deigen ut på et meldrysset bord og form deigen til avlange boller. Deigen skal være luftig og lett.
  4. Legg bollene på bakepapir på stekeplaten, dekk med klede og la dem etterheve et lunt sted i ca. 30 minutter. Penlse bollene med egg og dryss over resten av havregrynene.
  5. Stek bollene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

Ved all gjærbakst vil melmengden være omtrentelig og det er viktig å begynne med minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Kommentarer

Produkter i oppskriften