Grove scones

(266)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige nybakte frokostscones er en god start på dagen. Det er raskt å lage og perfekt å servere overraskende til en du er glad i. Kesam gir en fyldig og god smak, med en brøkdel av fettet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 desilitersammalt hvete, grov (evt. fin)
4 desiliterhvetemel (ca.)
½ teskjesalt
6 teskjebakepulver
1 begerKesam® Mager (300 g)
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C. Denne oppskriften gir 8 store biter.
  2. Bland mel, salt og bakepulver og tilsett Kesam og melk. Rør sammen til en deig, gjerne i kjøkkenmaskin. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter.
  3. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ost på.

Tips:

Kesam egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften