Oppskrift på Saftige scones

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Saftige scones

Scones har sin opprinnelse fra Skottland og kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones blir brukt som frokost med marmelade og gjerne servert til afternoon-tea. De smaker best nystekt. Dette er oppskriften hvor kesam gjør scones særlig saftige.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Hvis du ønsker en grovere variant, bytter du ut deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov. #2: Mange liker å ha rosiner og/eller tørkede tranebær i scones-deigen.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram en stekeplate dekket med bakepapir.

  2. Ha alle ”tørre” ingredienser i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret. Tilsett kesam og la maskinen gå til en jevn deig. Ha deigen ut av bollen og elt den litt på melet bakebord.

  3. Klem deigen ut til en rund leiv, ca. 2 cm tykk, eller to mindre leiver. Skjær snitt som markerer 4 like trekanter. Stek midt i ovnen til de er gylne.

  4. Bryt brødet fra hverandre i 4 eller 8 scones. Server gjerne med syltetøy, Norvegia eller brunost.

  5. Bryt brødet fra hverandre i 4 eller 8 scones. Server gjerne med syltetøy, Norvegia eller brunost.