Oppskrift på Saftige scones
0

Saftige scones

(57)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Scones har sin opprinnelse fra Skottland og kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones blir brukt som frokost med marmelade og gjerne servert til afternoon-tea. De smaker best nystekt. Dette er oppskriften hvor kesam gjør scones særlig saftige.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ½ desiliterhvetemel
1 ½ desilitersammalt hvete, fin
2 spiseskjesukker, gjerne demarara
1 spiseskjebakepulver
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 spiseskjesolsikkekjerner
2 desiliterKesam® Original

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram en stekeplate dekket med bakepapir.
  2. Ha alle ”tørre” ingredienser i en food processor sammen med smør. La maskinen gå til smøret er smuldret. Tilsett kesam og la maskinen gå til en jevn deig. Ha deigen ut av bollen og elt den litt på melet bakebord.
  3. Klem deigen ut til en rund leiv, ca. 2 cm tykk, eller to mindre leiver. Skjær snitt som markerer 4 like trekanter. Stek midt i ovnen til de er gylne.
  4. Bryt brødet fra hverandre i 4 eller 8 scones. Server gjerne med syltetøy, Norvegia eller brunost.
  5. Bryt brødet fra hverandre i 4 eller 8 scones. Server gjerne med syltetøy, Norvegia eller brunost.

Tips:

#1: Hvis du ønsker en grovere variant, bytter du ut deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov.

#2: Mange liker å ha rosiner og/eller tørkede tranebær i scones-deigen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften