Frokostscones

(153)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Cottage cheese gjør disse sconesene ekstra saftige og holdbare. I tillegg inneholder de kli og linfrø som er bra for fordøyelsen. Scones smaker nydelig. Og ikke bare til frokost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dlhvetemel
1 sslinfrø
1 sshavrekli
2 tsbakepulver
¼ tssalt
50 gTINE Meierismør
250 gTINE Cottage Cheese Fettfri eller TINE Mager Cottage Cheese

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Bland hvetemel, linfrø, havrekli, bakepulver og salt i en food processorbolle. Skjær smøret i små biter og fordel det i blandingen. La maskinen gå til smøret er finfordelt. Tilsett cottage cheese og bland raskt sammen til en deig.
    3. Del deigen i fire biter og form til boller. Trykk dem flate på stekeplaten som er dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:

#1. Gjør disse gode sconesene enda litt sunnere ved å erstatte deler av det fine hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

#2. Nybakte scones smaker deilig med ost, marmelade eller nyrørt syltetøy.

Kommentarer

Produkter i oppskriften