Hjemmelagde engelske scones

Scones

14
71
Enkel30 min
Scones kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Disse er laget med fint mel, Kefir og rosiner.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne deigen får du ca. 10 scones.

  2. 2

    Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.

  3. 3

    Bland egg og Kefir og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.

  4. 4

    Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk.

  5. 5

    Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

  6. 6

    Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.

Tips

I stedet for rosiner kan du putte inn nesten hva som helst av bær og tørre frukter. Bak inn din favoritt og sett ditt personlige preg på baksten.

Del denne oppskriften: