Scones

(57)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Scones kalles av naturlige grunner også for "quick bread", for raskere går det neppe an å lage noe som kalles for brød! Scones er opprinnelig fra Skottland, og i dag får du scones i utallige varianter. Disse er laget med fint mel, kulturmelk og rosiner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

225 gramhvetemel
3 teskjebakepulver
1 teskjesukker
60 gramTINE Meierismør
4 spiseskjesultanrosiner (lyse rosiner)
1 stkegg
1 desiliterTINE Kulturmjølk

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Av denne deigen får du ca. 10 scones.
  2. Bland alt det tørre, smuldre i smøret, eller ha det i food processor og la maskinen gå til smøret er smuldret.
  3. Bland egg og melk og rør inn litt etter litt i det tørre. Ha i rosinene.
  4. Elt forsiktig med hånd og trykk ut deigen, eller bruk kjevle. Deigen skal være ca. 1 1/2 cm. tykk.
  5. Bruk glass og trykk ut. Sett dem på stekeplate med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Server nystekte scones med vispet krem og syltetøy, gjerne jordbærsyltetøy.

Tips:

I stedet for rosiner kan du putte inn nesten hva som helst av bær og tørre frukter. Bak inn din favoritt og sett ditt personlige preg på baksten.

Kommentarer

Produkter i oppskriften