Oppskrift på Grønnsaksuppe med krepsehaler
2

Grønnsaksuppe med krepsehaler

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe passer godt å servere til de fleste anledninger. Med rundstykker til blir dette et ekstra smakfullt måltid.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkliten blomkål
2 stkgulrøtter
7 desilitervann
2 spiseskjehvetemel
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
300 gramgrønne erter
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
1 stkeggeplomme
1 desiliterTINE Lett Matfløte

Tilbehør:

2 spiseskjehakket dill
1 ½ desiliterrensede krepsehaler
4 stkrundstykker

Slik gjør du det

  1. Del blomkål i små buketter og skrell og skjær gulrot i tynne skiver. Kok grønnsakene møre i vann i ca. 8 minutter.
  2. Lag jevning av melet med litt av melken. Hell den i suppen under omrøring, og tilsett så resten av melken. La trekke i 3–5 minutter.
  3. Tilsett erter og smak til med salt og pepper. Ta kjelen av platen.
  4. Visp sammen eggeplomme og fløte. Rør blandingen inn i suppen. Strø over hakket dill, og server med krepsehaler i og rundstykker til.

Tips:

Du kan bytte ut blomkål med brokkolibuketter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften