Focaccia

  Oppskrift på focaccia

  Focaccia er den type brød som passer til alt, enten det er som tilbehør til en pastarett, til grilling eller ved siden av en god salat. Denne oppskriften på herlig lettsaltet brød er en variant med fetaost og soltørkede tomater. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Denne oppskriften gir ca 12 deilige biter av focaccia.

  • Vanskelig?

   Enkel
  • Tid

  TIPS: Focaccia kan godt fryses ned. Tin det gjerne igjen i en panne med lokk på svak varme en stund før servering.
  porsjoner

  Du trenger

  Deig til focaccia

  1 l hvetemel
  1 pakke tørrgjær
  5 dl lunkent vann
  0.5 ts salt
  1 ts sukker
  2 ss olivenolje

  Forslag til fyll

  1 dl fetaost
  1 dl soltørket tomat i olje
  3 ss friske biter av rosmarin (eller timiankvister)
  2 dl stenfrie, sorte eller grønne oliven
  2 ts havsalt (evt. flaket salt)
  1.5 dl oliven

  Slik gjør du

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .

  2. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.

  3. Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.

  4. Hell den forholdsvis løse deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.

  5. Etterhev ca 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

  Gi din vurdering: