Oppskrift på Focaccia med Kesam®

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Focaccia med Kesam®

Focaccia smaker godt til både supper og salater. Passer perfekt å ta med som bidrag til tapas eller koldtbord. I denne oppskriften har vi erstattet mesteparten av smøret med Kesam®. Det gjør brødet ekstra saftig og luftig, samtidig som du reduserer fettet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Kesam® egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Den kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen.

Slik gjør du

  1. Du trenger en langpanne, ca. 35 x 30 cm. Sett stekeovnen på 225 °C.

  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over vannet. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett salt, Kesam og mel slik at deigen blir smidig, den skal være ganske løs. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 30 minutter.

  3. Hell deigen ut i en langpanne kledd med bakepapir eller godt smurt. Pensle deigen med smeltet smør. Strø over oliven og salt. Trykk det litt ned i deigen med fingrene. Heves igjen på lunt sted under plast ca. 15 minutter. Stek brødet i ca. 25 minutter og la det avkjøles på rist.

  4. Skjær brødet i firkanter og server det nystekt.

    Rosmarin smaker også godt på focaccia.