Oppskrift på Lekker laksesuppe
1

Lekker laksesuppe

(25)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Suppe er best hjemmelaget. Denne suppen passer godt året rundt, er rik på smak og kan serveres både til hverdags og fest.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 desiliterhvitvin
1 literklar fiskekraft
2 stksjalottløk (i ringer)
2 desiliterTINE Matfløte
1 stkfennikel (i strimler)
1 stkpurre (i skiver)
2 stkgulrøtter (i skiver)
½ desiliterbasilikumblader
3 spiseskjehvitvinseddik
1 spiseskjesukker
2 spiseskjeTINE Meierismør
500 gramSALMA
2 spiseskjeTINE Kremfløte
2 stkeggeplommer
1 teskjesalt
½ teskjenykvernet pepper
½ stkrevet skall av sitroner
2 spiseskjefinhakket gressløk

Slik gjør du det

  1. Kok opp hvitvin, fiskekraft, sjalottløk og fløte i en kjele. La det putre i 20 minutter før du har i fennikel, purre, gulrot og basilikum.
  2. La suppen småkoke til grønnsakene er møre. Smak til med eddik og sukker. Rør inn smør og legg i fiskebiter. La det trekke et par minutter.
  3. Rør sammen kremfløte og sammenvispede eggeplommer, og visp dette inn i suppen. La suppen trekke til fisken er ferdig og suppen er passe tykk. Rør forsiktig underveis.
  4. Smak til med salt, pepper og sitron, og ha i gressløk til slutt.

Tips:

Lag gjerne en god fiskekraft selv. De fleste fisketyper kan brukes. Kok på avskjæret (hoder, bein, skinn og brusk). Laks vil gi en litt fet og mektig kraft, så det kan være lurt å spe på med litt magrere fisketyper som torsk eller steinbit. Flyndrefisker gir en uklar kraft.

Kommentarer

Produkter i oppskriften