Laster
Laster
Oppskrift på pai med bacon og brokkoli

Pai med brokkoli og bacon

Pai med brokkoli og bacon

Pai er populært å servere og få servert. Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Smaker godt til både hverdags og fest. Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av.

 
Antall porsjoner: 4 porsjoner-+
Tidsforbruk: 45 min45 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • Paibunn

    1 pakke Nå Paibunn
  • Paifyll

    150 g bacon (klippet i biter)
  • 200 g Jarlsberg Revet
  • 1 bunt brokkoli (1 bunt er ca 200 g)
  • 50 g soltørkede tomater (klippet i biter)
  • 3  egg
  • 3 dl TINE Matfløte

Tips

Lag gjerne 2 stk på en gang. Ofte vil det være plass i stekeovnen til å steke begge samtidig. Pai er fint å fryse ned.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • Paibunn

    1
    Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, ca 24 - 25 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

     
  • 2
    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett deigen kjølig, ca 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.
     
  • Paifyll

    3
    Sprøstek baconbitene. Del brokkolien i små buketter og kok ca 3 minutter i lett saltet vann. La det renne godt av seg.
     
  • 4
    Visp sammen egg og fløte med en gaffel slik at det blir en jevn blanding. Dryss osten i paibunnen. Fordel deretter brokkolibukettene og de soltørkede tomatene over. Hell på eggeblandingen. Dryss de stekte baconbitene på toppen.
     
  • 5
    Stek paien i nedre del av ovnen, til den har satt seg og fått fin farge, ca 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster