Pai med brokkoli og bacon

    Oppskrift på Pai med brokkoli og bacon, foto:

    Pai er populært å servere og få servert. Her er oppskrift på en herlig pai med brokkoli og bacon. Smaker godt til både hverdags og fest. Ekstra smakfullt blir det med nybakt brød og en god salat servert ved siden av.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Lag gjerne 2 stk på en gang. Ofte vil det være plass i stekeovnen til å steke begge samtidig. Pai er fint å fryse ned.
    porsjoner

    Du trenger

    Paibunn

    1 pakke Nå Paibunn

    Paifyll

    150 g bacon (klippet i biter)
    200 g Jarlsberg® Revet
    1 bunt brokkoli (1 bunt er ca 200 g)
    50 g soltørkede tomater (klippet i biter)
    3 egg
    3 dl TINE Matfløte

    Slik gjør du

    Paibunn

    1. Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, ca 24 - 25 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

    2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett deigen kjølig, ca 15 minutter. Bunnen trenger ikke forstekes.

    Paifyll

    1. Sprøstek baconbitene. Del brokkolien i små buketter og kok ca 3 minutter i lett saltet vann. La det renne godt av seg.

    2. Visp sammen egg og fløte med en gaffel slik at det blir en jevn blanding. Dryss osten i paibunnen. Fordel deretter brokkolibukettene og de soltørkede tomatene over. Hell på eggeblandingen. Dryss de stekte baconbitene på toppen.

    3. Stek paien i nedre del av ovnen, til den har satt seg og fått fin farge, ca 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.

    Gi din vurdering: