Oppskrift på Pai à la Sveitser

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pai à la Sveitser

En smakfull ostepai er alltid vellykket å servere gjestene og denne er svært enkel å lage, særlig når du skal ha venner på besøk en kveld midt i uka. Sveitserost har en fyldig smak som smaker kjempegodt i paien.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Server gjerne en god salat og godt brød til. Dersom du serverer paien med en salat og som et lite ekstramåltid som kveldskos kan du beregne én pai til 6 personer.

Slik gjør du

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  2. Rull deigen ut, dekk paiformen og prikk paibunnen med en gaffel. Sett det kjølig i ca. 15 minutter.

  3. Fordel skinkebitene over paibunnen. Vask og rens purren. Kutt den i ringer og fordel den over skinken. Pisk egg og fløte sammen med en gaffel, ha i ost og krydder. Hell blandingen over skinken. Dryss på oliven (de kan også sløyfes og serveres ved siden av paien).

  4. Stek paien i nedre del av ovnen i 30 - 40 minutter, til den er gyllen. Server paien lunken, gjerne med en salat.

Lignende oppskrifter