Oppskrift på Pai à la Sveitser
0

Pai à la Sveitser

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En smakfull ostepai er alltid vellykket å servere gjestene og denne er svært enkel å lage, særlig når du skal ha venner på besøk en kveld midt i uka. Sveitserost har en fyldig smak som smaker kjempegodt i paien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Fyll:

200 gramkokt skinke (i terninger)
1 stkpurre
20 stksmå oliven
3 stkegg
3 desiliterTINE Matfløte
200 gramSveitser Original (revet)
⅛ teskjerevet muskat
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Du trenger en paiform, 24 - 26 cm i diameter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  2. Rull deigen ut, dekk paiformen og prikk paibunnen med en gaffel. Sett det kjølig i ca. 15 minutter.
  3. Fordel skinkebitene over paibunnen. Vask og rens purren. Kutt den i ringer og fordel den over skinken. Pisk egg og fløte sammen med en gaffel, ha i ost og krydder. Hell blandingen over skinken. Dryss på oliven (de kan også sløyfes og serveres ved siden av paien).
  4. Stek paien i nedre del av ovnen i 30 - 40 minutter, til den er gyllen. Server paien lunken, gjerne med en salat.

Tips:

Server gjerne en god salat og godt brød til. Dersom du serverer paien med en salat og som et lite ekstramåltid som kveldskos kan du beregne én pai til 6 personer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften