Oppskrift på Pai med kesam
8

Pai med kesam

(78)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Kesam er godt i mye, og i denne varianten av hjemmelagd pai med brokkoli og skinke bruker vi kesam i både paibunnen og i paifyllet. Lag din egen paideig med kesam eller spar tid ved å bruke en av våre Nå paibunner.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

Eller hjemmelaget paibunn

3 ½ desiliterhvetemel
60 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterKesam® Original (1/2 beger)
½ teskjesalt
3 spiseskjevann

Paifyll

250 grambrokkoli
3 stkpaprika (gjerne alle farger)
100 gramkokt skinke (i terninger)
3 stkegg
1 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 ½ desiliterKesam® Original (evt. TINE Kesam Mager)
1 ½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
2 desiliterJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    Ferdig paibunn

  1. Du trenger en paiform eller rund form med løs kant, 22-24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  3. Slik lager du hjemmelaget paibunn

  4. Bland alle ingredienser til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter mens du lager fyllet. Kjevle så deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel og forstek paibunnen i ca. 10 minutter.
  5. Paifyll

  6. Del brokkolien i buketter og kok den lett i lettsaltet vann. Skjær paprikaen i terninger.
  7. Visp sammen egg, melk, kesam og krydder. Hell fyllet i det forstekte paiskallet og strø osten oppå. Stek paien i nedre del av ovnen, ca 30 minutter.
  8. Server gjerne paien lunken, og med en god salat og nybakt brød til.

Tips:

Sprøstekt bacon smaker også veldig godt i denne paien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften