Oppskrift på Minipaier med pølse
0

Minipaier med pølse

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag små porsjonsformer eller en større pai av denne oppskriften. Velg gjerne en lagret ost med mye smak. Små pølser er ypperlig å legge i pai. Lag paibunnen selv, eller spar tid ved å bruke en ferdig bunn. Minipaiene er perfekte å servere på en vennekveld eller når familien er samlet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ferdig paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 desiliterhvetemel
125 gramkaldt TINE Meierismør
3 spiseskjevann

Paifyll

15 stksmå pølser
15 stkcherrytomater
2 stkegg
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
2 ½ desiliterTINE Revet Ost Original eller annen god gulost
3 spiseskjefrisk rosmarin
¼ teskjesalt
¼ teskjenymalt pepper

Slik gjør du det

    Nå Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk formene, prikk med gaffel. Sett formene kjølig i minst 15 minutter. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Hjemmelaget paibunn

  3. Til denne oppskriften på pai, trenger du 5 små paiformer på ca 12 cm i diameter eller en paiform på ca 22 cm i diameter.
  4. Skjær smøret i mindre biter. Bland sammen mel og smør til en smulete deig. Kna sammen deigen og tilsett vann.
  5. Trykk deigen ut i porsjonsformene. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formene kjølig minst 30 minutter.
  6. Sett stekeovnen på 225 °C.
  7. Forstek paibunnene midt i ovnen i ca 10-15 minutter. Ta dem ut og avkjøl.
  8. Pisk sammen egg, fløte, salt og litt nykvernet pepper. Bland i osten. Fordel blandingen i paiskallet. Fordel pølser og tomater i eggblandingen og legg i litt rosmarin.
  9. Stek paiformene i ovnen til eggblandingen har stivnet og paiene har fått fin farge, ca 15-20 minutter for de små paiene og ca 30 minutter for en stor form.
  10. Server med salat

Tips:

Ønsker du en glutenfri paibunn, kan Finax glutenfri grov melmiks fås kjøpt i de fleste større butikker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften