Oppskrift på Pai med purre og sjampinjong

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pai med purre og sjampinjong

Oppskrift på hjemmelaget pai hvor vi har byttet ut en del av smøret med TINE Kesam Original. Dermed får du en mager pai uten at det går utover den gode smaken. Ved å bruke sammalt grov hvete får du i tillegg en enda sunnere sunnere og lettere paibunn. Eller så kan du spare tid ved å velge vår ferdige Nå paibunn.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Dersom du ønsker litt kjøtt i paien men allikevel ønsker en sunnere variant, kan du blande i litt kokt skinke. Det er både mager og godt.

Slik gjør du

 1. Til denne oppskriften på hjemmelaget pai, trenger du en paiform eller en rund form med løs kant, 22 – 24 cm i diameter

  Sett stekeovnen på 200 °C.

Med NÅ Paibunn

 1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca 15 minutter.
  Passer til paiform, 24 – 26 cm i diameter eller rund form med løs kant.
  Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Hjemmelaget paibunn

 1. Bland alt til deigen i en food processor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter. Kjevle deigen ut til den passer formen, og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk med en gaffel. Forstek bunnen i ca 10 minutter midt i ovnen.

Paifyll

 1. Skjær soppen i biter og purren i skiver. Fres først soppen i smør i en stekpanne, legg i purren og fres noen minutter. Dryss på salt og pepper.

 2. Visp sammen egg, kesam og melk med en gaffel i en bolle.

 3. Legg sopp, purre og ost i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen. Stek i nedre delen av ovnen til eggestanden har satt seg, ca 25 minutter.

 4. Vask og riv salaten og ha den samme med de øvrige vaskede grønnsakene i en bolle. Smak til med kaldpresset olivenolje og litt balsamico.

 5. Server paien varm eller lunken sammen med salaten.

Lignende oppskrifter