Oppskrift på Tacopai med kylling
0

Tacopai med kylling

(27)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på enkel og rask pai med friskt og godt tilbehør. Bruk gjerne restene fra kyllingmiddagen tidligere i uken i denne paien. Supert å ta med ut på terrassen en sommerdag eller til å feire ukeslutt med familie og venner på fredagskvelden.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkNå® Paibunn

Fyll:

300 gramrester av kalkun eller kylling
1 stkløk
1 stkpaprika
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 posetacokrydder
3 desilitervann
3 stkegg
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 desiliterKesam® Mager
1 desiliterrevet Norvegia® Lettere (evt. annen ost)

Tilbehør og dipp:

1 begerKesam® Mager
1 stkslangeagurk
1 desilitertomatsalsa (til taco)

Slik gjør du det

  1. Du trenger en paiform, 24 cm i diameter.
  2. Trill deigen ut og dekk paiformen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  3. Skjær kjøttet i mindre biter. Har du ikke rester, kan du bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling eller steke 2 kyllingfileter og avkjøle før du skjærer i biter.
  4. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann og la det koke på svak varme ca. 5 minutter. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet.
  5. Visp sammen egg, melk og kesam og hell dette over fyllet i paiskallet. Strø over ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter til alt er stivnet og osten har fått fin farge.
  6. Skjær agurken i staver og server ved siden av paien sammen med tomatsalsa og kesam.

Tips:

Bruk det du har av grønnsaker, kanskje en kalkunrest, en ostebit og denne paien er ferdig på et blunk!

Kommentarer

Produkter i oppskriften