Oppskrift på Pai med laks og Jarlsberg
2

Pai med laks og Jarlsberg®

(33)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En pai kan være lett mat både å lage og å spise. Spar tid ved å bruke ferdig og fersk Nå paibunn. I denne oppskriften bruker vi røkelaks, som gir en ekstra god smak på paien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakkeNå® Paibunn

Fyll:

3 desiliterTINE Matfløte
3 stkegg
250 gramrøkelaks
3 spiseskjehakket dill
¼ teskjenykvernet pepper
200 gramJarlsberg® Revet, eller annen revet god ost

Slik gjør du det

  1. Sett på stekeovnen til 200 °C. Til denne retten trenger du en paiform, 24-26 cm i diameter.
  2. Rull deigen ut og dekk paiformen med den ferdige paideigen. Prikk med en gaffel.Sett den kjølig 20-30 minutter.
    Paideig i form Trinn_for_Trinn
  3. Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill, pepper og revet ost.
  4. Hell blandingen over laksen og stek paien i ca 30 minutter til den er gyllen og eggestanden har satt seg.
  5. Server paien varm eller kald med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.

Tips:

NÅ Paibunn kan varieres i det uendelige, både salte og søte paier. Deigen egner seg også utmerket til små paier. Paibunnen dekker en paiform ca 24 - 26 cm i diameter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften