Kjøttdeig og spaghetti

(101)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spagetti og kjøttsaus er en kjent og kjær middagsklassiker. En sikker vinner i en hektisk hverdag, også blant barna i familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkhvitløksfedd
2 stkgulrøtter
1 stkløk
150 gbacon
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
2 ssolivenolje
2 bokserhermetiske tomater à 400 g
½ tssalt
400 gspagetti (ev. fullkorn)
4 ssrevet parmesan

Slik gjør du det

  1. Skrell og finhakk hvitløk, gulrot og løk. Skjær bacon i biter.
  2. Stek kjøttdeig eller karbonadedeig og baconbiter sammen i olivenolje på middels sterk varme til det er gjennomstekt, i 5–8 minutter. Ha kjøttblandingen over i en gryte og tilsett hermetiske tomater.
  3. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok spagetti etter anvisningen på pakken. Pass på å beregne riktig tid, slik at pastasausen blir ferdig omtrent samtidig som spagettien.
  4. I den brukte stekepannen varmer du opp olje og steker gulrot, løk og hvitløk på middels sterk varme i 5–7 minutter. Ha det over i gryta med kjøttblandingen og de hermetiske tomatene. Kok opp og la det småkoke i minst 10 minutter.

    Tips:

    Sausen blir bare bedre og bedre desto lenger du lar den koke – gjerne en time eller to.

  5. Dryss rikelig med parmesan over spagettien og kjøttdeigen ved servering.

Tips:

Ønsker du en enda enklere variant neste gang? Stek finhakket løk sammen med kjøttdeigen. Server sammen med nykokt spagetti og ketchup rett fra flasken.

Kommentarer