Oppskrift på Pastagrateng med spaghetti og bacon, foto: Synøve Dreyer kilde: TINE

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pastagrateng med spaghetti og bacon

Dette er en smakfull formrett hvor du skal ovnsteke den langstrakte pastaen samme med god bacon og spinat. Gode smaker for hele familien.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.

  2. Kok pastaen som anvist på pakken, og la den renne av i et dørslag.

    Bruk gjerne fullkornspasta for å sette et sunnere preg på retten.

  3. Rens og hakk løk, skjær sopp i skiver og del baconet i biter. Spar et par skiver til garnering. Del tomatene og spar noen til pynt.

  4. Smelt smøret i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Tilsett sopp og bacon og fres ytterligere 2 – 3 minutter. Bland i tomatene og surr i ca. 1 minutt.

  5. Bland kesam, crème fraîche og egg i en bolle. Vend inn spinat. Salt og pepre slik at det smaker godt. Vend i pastaen

  6. Legg halvparten av pastablandingen i en ildfast form, fordel fyllet over. Legg på resten av pastaen. Garner med resten av baconet og resten av de halve tomatene. Ringle over olivenoljen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter.

    Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Lignende oppskrifter