Oppskrift på Pastagrateng med spaghetti og bacon
0

Pastagrateng med spaghetti og bacon

(29)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en smakfull formrett hvor du skal ovnsteke den langstrakte pastaen samme med god bacon og spinat. Gode smaker for hele familien.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form

Ingredienser

300 gramspagetti eller annen pasta
1 stkfinhakket løk
10 stksjampinjong
140 grambacon
10 stkcherrytomater
1 spiseskjeTINE Meierismør
3 desiliterKesam® Mager eller Original
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
2 stkegg
100 gramfersk babyspinat
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeolivenolje

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
  2. Kok pastaen som anvist på pakken, og la den renne av i et dørslag.

    Tips:

    Bruk gjerne fullkornspasta for å sette et sunnere preg på retten.
  3. Rens og hakk løk, skjær sopp i skiver og del baconet i biter. Spar et par skiver til garnering. Del tomatene og spar noen til pynt.
  4. Smelt smøret i en stekepanne og fres løken i noen minutter. Tilsett sopp og bacon og fres ytterligere 2 – 3 minutter. Bland i tomatene og surr i ca. 1 minutt.
  5. Bland kesam, crème fraîche og egg i en bolle. Vend inn spinat. Salt og pepre slik at det smaker godt. Vend i pastaen
  6. Legg halvparten av pastablandingen i en ildfast form, fordel fyllet over. Legg på resten av pastaen. Garner med resten av baconet og resten av de halve tomatene. Ringle over olivenoljen. Sett formen midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter.

    Tips:

    Server gjerne med nystekte hvitløksbrød ved siden av.

Kommentarer

Produkter i oppskriften