Oppskrift på Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

Spaghetti med kjøttboller i god pastasaus er en sikker barnevinner rundt de aller fleste middagsbord. I denne oppskriften er kjøttbollene helt fri for kjøtt.

 • Vanskelig:

  Enkel
 • Tid:

TIPS!: Det er en generell regel på mengde beregning av pasta til hovedrett, og det er 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt.

Slik gjør du

Kjøttfrie kjøttboller

 1. Legg kjeksen i et kjøkkenhåndkle, knyt igjen og knuse dem ved å slå kjeksen mot kjøkkenbenken.

 2. Bland valnøtter, løk, ost og knuste kjeks med egg og salt, og form massen til små små kjøttboller. Stek "kjøttbollene" i en stekepanne tilsatt olje på middels sterk varme, til de blir gyllenbrune. Når de er ferdig stekt, heller du bollene og kraften som ble igjen i pannen opp i pastasausen

  Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene

Pastasaus

 1. Varm olje i en kjele, og stek løken på middels sterk varme i til den blir blank. Press hvitløk og bland det med løken.

 2. Tilsett hermetiske tomater, vann, buljong, oregano, laurbærblad, salt og pepper. La det koke opp. Når det koker, skru ned varmen slik at det så vidt koker.

Spaghetti

 1. Kok spaghettien som anvist på pakken. Sil fra vannet før servering.

 2. Server nykokt spaghetti sammen med kjøttfrie kjøttboller og god pastasaus.

Lignende oppskrifter