Oppskrift på Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt
1

Spaghetti med kjøttboller uten kjøtt

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Spaghetti med kjøttboller i god pastasaus er en sikker barnevinner rundt de aller fleste middagsbord. I denne oppskriften er kjøttbollene helt fri for kjøtt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kjøttfrie kjøttboller

150 gramkjeks, Kaptein-kjeks eller annen ikke-søt kjeks
100 gramhakkede valnøtter
100 gramfinhakket løk
125 gramNorvegia® Revet eller annen revet gulost
3 stkegg
½ teskjesalt
2 spiseskjeolivenolje eller smør til steking

Pastasaus

1 stkgrovhakket løk
1 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeolivenolje eller smør til steking
400 gramhermetiske tomater (1 boks = 400 g)
1 litervann
1 stkgrønnsakbuljongterning
2 spiseskjeoregano
3 stklaurbærblader
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Spaghetti

400 gram(ukokt) spagetti

Slik gjør du det

    Kjøttfrie kjøttboller

  1. Legg kjeksen i et kjøkkenhåndkle, knyt igjen og knuse dem ved å slå kjeksen mot kjøkkenbenken.
  2. Bland valnøtter, løk, ost og knuste kjeks med egg og salt, og form massen til små små kjøttboller. Stek "kjøttbollene" i en stekepanne tilsatt olje på middels sterk varme, til de blir gyllenbrune. Når de er ferdig stekt, heller du bollene og kraften som ble igjen i pannen opp i pastasausen

    Tips:

    Bollene kan gjerne koke opp til en times tid, dersom du ønsker det, men helst ikke noe lenger enn dette pga konsistensen på kjøttbollene

  3. Pastasaus

  4. Varm olje i en kjele, og stek løken på middels sterk varme i til den blir blank. Press hvitløk og bland det med løken.
  5. Tilsett hermetiske tomater, vann, buljong, oregano, laurbærblad, salt og pepper. La det koke opp. Når det koker, skru ned varmen slik at det så vidt koker.
  6. Spaghetti

  7. Kok spaghettien som anvist på pakken. Sil fra vannet før servering.
  8. Server nykokt spaghetti sammen med kjøttfrie kjøttboller og god pastasaus.

Tips:

Det er en generell regel på mengde beregning av pasta til hovedrett, og det er 100 g tørket pasta pr person. Pasta tar til seg litt i overkant av sin egen vekt i vann når den er ferdig kokt, så det vil si at 100 g tørket pasta veier litt over 200 g når den er ferdig kokt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften