Kremet spaghetti med skinke og erter

Kremet spaghetti med skinke og erter

1
74
Enkel20 min
Her er en kjapp og god pastaoppskrift med skinke og erter. Server gjerne denne middagen sammen med nystekte hvitløksbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    tagliatelle eller annen pasta
  • 1 ss
  • 250 g
    kokt skinke , gjerne i terninger
  • 200 g
    erter
  • 2 dl
    TINE® Kremfløte eller Matfløte
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    salt
  • 100 g
    Jarlsberg® Revet , vellagret ost eller Parmesan

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pastaen som anvist på pakken. Ta vare på litt av kokevannet.

  2. 2

    Smelt smøret i en stekepanne, ha i skinken og stek et par minutter. Legg i ertene og rør rundt, og la det surre ytterligere et par minutter. Hell i fløten og kok opp.

  3. 3

    Krydre med nykvernet pepper og salt. La sausen trekke ved svak varme i ca. 5 minutter.

  4. 4

    Tilsett litt av kokevannet fra pastaen slik at den blir kremet og fin. Vend inn den kokte, avrente pastaen, tilsett litt ost, men hold igjen litt til garnering. Smak til med salt. Nykvernet pepper has over ved servering.

Tips

Det kan være lurt å ta vare på kokevannet når du lager pastasauser. Ofte trenger du litt ekstra væske og da er det fint å bruke deler av pastavannet.

Del denne oppskriften: