Oppskrift på Risotto med kjøttdeig og tomat
6

Risotto med kjøttdeig og tomat

(69)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En mesterlig rett, der ris og kjøttdeig kokes i samme gryte og serveres med knasende tomater og ruccola. Vel bekomme.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk, hakket
2 feddhvitløksfedd, finhakket
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
400 gramkjøttdeig eller karbonadedeig
3 desiliterrisottoris, ukokt
3 spiseskjetomatpuré
6 desilitervann
1 stkkjøttbuljong, terning
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 desiliterparmesan, revet
20 stkcherrytomater, delt i to
2 desiliterruccola

Slik gjør du det

  1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter eller til løken er myk. Tilsett kjøttdeig og stek videre i 3 minutter, eller til deigen er godt brunet.
  2. Ha over ris og tomatpuré, og surr videre i 1 minutt.
  3. Bland vann og buljongterning. Tilsett buljong i risottoen og kok på lav varme i ca. 20 minutter, eller til risen er ferdig.
  4. Smak til risottoen med salt og pepper og tilsett smør og parmesan. Server med tomat og ruccola.

Tips:

Server gjerne med pesto eller balsamicosirup for ekstra smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften