Oppskrift på Skalldyrrisotto
0

Skalldyrrisotto

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk, hakket
1 stkhvitløksfedd, hakket
3 desiliterrisottoris, ukokt
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 desiliterfrisk Sunniva Original Eplejuice, eventuelt hvitvin
8 desilitervann
1 stkgrønnsakbuljongterning
2 stkgulrøtter i terninger eller i tynne skiver
1 desiliterfrosne erter
200 gramskalldyrblanding
1 desiliterparmesan, revet
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 stksitron, i båter

Slik gjør du det

  1. Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.
  2. Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.

    Tips:

    Pass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.

  3. Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.
  4. Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.

Tips:

Ha gjerne flere grønnsaker i risottoen, eller server dem ved siden av.

Kommentarer

Produkter i oppskriften