Skalldyrrisotto

Skalldyrrisotto

0
13
Enkel25 min
En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk , hakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd , hakket
  • 3 dl
    risottoris , ukokt
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 1 dl
    frisk Sunniva® Original Eplejuice , eventuelt hvitvin
  • 8 dl
    vann
  • 1 stk
    grønnsaksbuljongterning
  • 2 stk
    gulrøtter i terninger eller i tynne skiver
  • 1 dl
    frosne erter
  • 200 g
    skalldyrblanding
  • 1 dl
    parmesan , revet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 stk
    sitron , i båter

Slik gjør du det

  1. 1

    Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.

  2. 2

    Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.

    Tips

    Pass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.

  3. 3

    Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.

  4. 4

    Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.

Tips

Ha gjerne flere grønnsaker i risottoen, eller server dem ved siden av.

Del denne oppskriften: