Oppskrift på Skalldyrrisotto, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Skalldyrrisotto

En herlig kremet risotto er mat til både hverdags og fest, som både liten og stor liker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ha gjerne flere grønnsaker i risottoen, eller server dem ved siden av.

Slik gjør du

  1. Surr løk, hvitløk og ris over svak varme i smør i 2 minutter. Tilsett eplejuice og kok den helt inn.

  2. Spe med én desiliter varm buljong av gangen, rør hele tiden i kjelen. Når kraften er absorbert, gjentas prosessen til all kraft er brukt opp. Dette tar ca. 15 minutter.

    Pass på å ikke koke risen for mye. En perfekt risotto skal ha bitte litt tyggemotstand.

  3. Tilsett gulrot og erter, og kok videre til risen er ferdig.

  4. Vend i skalldyr og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server med sitron.

Lignende oppskrifter