Laks med risotto og Crème Fraîche
2

Laks med risotto og Crème Fraîche

(14)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt grillet laks.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Risotto

4 desiliterrisottoris
2 stkfinhakket sjalottløk
4 spiseskjeolivenolje
8 desiliterkyllingbuljong eller kyllingfond, utblandet
50 gramrevet parmesan eller annen smakfull ost
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %

Stekt laks

600 gramlaks, gjerne Salma
2 spiseskjeTINE Meierismør

Smørstekt sopp

300 gramsjampinjong eller annen sopp
4 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

    Risotto

  1. Fres ris og løk lett i olje. Hell over kokende kyllingkraft, og la risen småkoke til den er myk, ca 18 minutter.
  2. Rør inn parmesan, smør og Crème Fraîche. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  3. Stekt laks

  4. Del laksen i 4 like biter. Stek i smør på høy varme, raskt på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper.
  5. Smørstekt sopp

  6. Stek soppen i smør og krydre godt med salt og nykvernet pepper.
  7. Anrett sopp, risotto og laks pent på tallerkenen og server. Pynt gjerne med flak av parmesan på toppen.

Tips:

Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen du får i butikken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften