Laks med risotto og Crème Fraîche

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Laks med risotto og Crème Fraîche

Risotto smaker veldig godt og er gøy å lage. Den smørstekte soppen tilfører fantastisk smak til perfekt grillet laks.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen du får i butikken.

Slik gjør du

Risotto

  1. Fres ris og løk lett i olje. Hell over kokende kyllingkraft, og la risen småkoke til den er myk, ca 18 minutter.

  2. Rør inn parmesan, smør og Crème Fraîche. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Stekt laks

  1. Del laksen i 4 like biter. Stek i smør på høy varme, raskt på begge sider. Dryss over salt og nykvernet pepper.

Smørstekt sopp

  1. Stek soppen i smør og krydre godt med salt og nykvernet pepper.

  2. Anrett sopp, risotto og laks pent på tallerkenen og server. Pynt gjerne med flak av parmesan på toppen.

Lignende oppskrifter