Oppskrift på Ovnsbakt kyllingbryst med risotto
0

Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

(26)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Fristende oppskrift på kyllingrett med deilig kantarellrisotto og bønner. Kyllingen får en herlig smak av sitrus og rosmarin.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

nøttesmør:

1 desiliterTINE Meierismør
1 ½ teskjevann

Kyllingbryst:

4 stkkyllingbryst
3 stkhvitløksfedd
1 spiseskjesitronskall
4 spiseskjefersk rosmarin (smak til etter hva du selv liker)
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Risotto:

2 stksjalottløk
100 gramrisottoris
1 desiliterhvitvin
2 desiliterkyllingfond (evt. kyllingbuljong)
3 spiseskjeNorvegia® Ekstra Vellagret - fra ostehjul (finrevet)
50 gramTINE Meierismør
100 gramkantareller
50 gramfeves bønner
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 spiseskjesitronsaft

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.
  2. Ha smør i en stekepanne og varm opp på middels varme. Når det begynner å boble, er det viktig å følge med slik at smøret ikke blir svidd. Rør inn litt vann når boblingen er på vei ned. Gjør dette et par ganger, til du har et gyllent smør der nesten all væsken har fordampet.
  3. Pensle kyllingfilet med nøttesmør. Legg kyllingen i en langpanne med hvitløk, sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 10–12 minutter. La hvile.
  4. Fres løk og ris i en stekepanne. Ha på hvitvin og kok inn. Ha i fond litt etter litt og kok inn.
  5. Tilsett finrevet ost samt smør kantarell og bønner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft

Kommentarer

Produkter i oppskriften