Oppskrift på Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt kyllingbryst med risotto

Fristende oppskrift på kyllingrett med deilig kantarellrisotto og bønner. Kyllingen får en herlig smak av sitrus og rosmarin.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 220 °C.

  2. Ha smør i en stekepanne og varm opp på middels varme. Når det begynner å boble, er det viktig å følge med slik at smøret ikke blir svidd. Rør inn litt vann når boblingen er på vei ned. Gjør dette et par ganger, til du har et gyllent smør der nesten all væsken har fordampet.

  3. Pensle kyllingfilet med nøttesmør. Legg kyllingen i en langpanne med hvitløk, sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Bak i stekeovnen i 10–12 minutter. La hvile.

  4. Fres løk og ris i en stekepanne. Ha på hvitvin og kok inn. Ha i fond litt etter litt og kok inn.

  5. Tilsett finrevet ost samt smør kantarell og bønner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft

Lignende oppskrifter