Oppskrift på Pasta à la brunost
4

Pasta à la brunost

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Overvinn skepsisen din. Brunosten setter i denne gode pastaretten en fyldig smak på tomatsausen. Vi lover deg at hadde italienerne hatt brunost, så hadde de laget denne retten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 spiseskjeTINE Meierismør
450 gramkjøttdeig
1 stkgrovhakket løk
3 spiseskjetomatpuré
1 stkfinsnittet purre
2 stktomater i båter
½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
200 gramTINE Millom® Brunost, eller annen god brunost
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
250 gramkokt tagliatelle, eller annen pasta

Dryss

1 desiliterbasilikumblader

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret i en varm stekepanne. Brun kjøttdeigen til en grynet, gyllen masse sammen med løken. Tilsett tomatpuré, purre og tomater.
  2. Varm opp melken og la osten smelte i den under omrøring. Smak til med salt og pepper. Hell osteblandingen i kjøttsausen.
  3. Kok tagliatelle (eller annen pasta) som anvist på pakken, og server til. Dryss over basilikum ved servering.

Tips:

Server denne retten sammen med nystekte hvitløksbrød.

Kommentarer

Produkter i oppskriften