Laster
Laster
CD 2008 nr 42
Mediebanken

Elgstek

Elgstek

Søndagsmiddagen er reddet dersom du har en elgstek tilgjenglig. Langtidstrukket i en gryte, vil du få en saftig og mør stek. Perfekt å servere sammen med nykokte rosenkål, gulrøtter, poteter og en deilig saus. Et sunnere og magert alternativ når du venter middagsgjester.

 
Antall porsjoner: 8 porsjoner-+
Tidsforbruk: 2 t 10 min 130 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: MediumMediumVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 2 kg elgstek
  • 2 ss TINE Ekte Smør
  • ½ ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 10  einebær
  • 8 dl vann
  • Saus:

    2 beger TINE Crème Fraîche Lett
  • 20 g TINE Gudbrandsdalsost G35
  • 3 ts gele av tyttebær , eller rognebær
  • 2 ss hvetemel
  • 2 dl kjøttkraft
  • Tilbehør:

    16  mellomstore poteter
  • 500 g brekkbønner
  • 1  blomkål
  • 6  gulrøtter i skiver

Tips

Bruk helst steketermometer. Ta steken ut når termometeret viser ca 63 - 65°C. Da er steken optimalt saftig med delikat rosa snittflate. Hvis kjernetemperaturen blir høyere enn dette, blir kjøttet mer gjennomstekt, gråere og dermed også tørrere.

Slik gjør du

Slik gjør du
  • Elgstek:

    1
    Tørk godt av kjøttet med et kjøkkenpapir. La smøret bli brunt i en jerngryte. Brun kjøttet på høy temperatur. Trekk gryten til side fra platen. Dryss på hakkede einebær, salt og pepper.
     
  • 2
    Hell i kokende vann ved siden av kjøttet i gryten. La steken trekke under lokk på svak varme. Snu steken etter hver time. Den er ferdig når kjernetemperaturen viser 65°C. Beregn minst én times steking pr kg kjøtt.
     
  • Saus:

    3
    Ta steken ut av gryten og tilsett TINE Lett Crème Fraîche, brunost og gele. La alt få et oppkok og rør inn en jevning av hvetemel og vann. La sausen koke ca 10 minutter. Smak den godt til med salt og pepper. Tilsett litt sukkerkulør dersom du vil ha sausen litt mørkere på farge.
     
  • Ved servering:

    4
    Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på fat. Drypp over litt saus, men server resten i sausekopp ved siden av. Server elgsteken sammen med kokte poteter, brekkbønner, blomkål og gulrøtter i staver.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster