Elgstek

    Oppskrift på Elgstek

    Søndagsmiddagen er reddet dersom du har en elgstek tilgjenglig. Langtidstrukket i en gryte, vil du få en saftig og mør stek. Perfekt å servere sammen med nykokte rosenkål, gulrøtter, poteter og en deilig saus. Et sunnere og magert alternativ når du venter middagsgjester.

    • Vanskelig?

      Middels
    • Tid

    TIPS: Bruk helst steketermometer. Ta steken ut når termometeret viser ca 63 - 65°C. Da er steken optimalt saftig med delikat rosa snittflate. Hvis kjernetemperaturen blir høyere enn dette, blir kjøttet mer gjennomstekt, gråere og dermed også tørrere.
    porsjoner

    Du trenger

    2 kg elgstek
    2 ss TINE Ekte Smør
    0.5 ts salt
    1 ts nykvernet pepper
    10 einebær
    8 dl vann

    Saus:

    2 beger TINE Crème Fraîche Lett
    20 g TINE Gudbrandsdalsost G35
    3 ts gele av tyttebær , eller rognebær
    2 ss hvetemel
    2 dl kjøttkraft

    Tilbehør:

    16 mellomstore poteter
    500 g brekkbønner
    1 blomkål
    6 gulrøtter i skiver

    Slik gjør du

    Elgstek:

    1. Tørk godt av kjøttet med et kjøkkenpapir. La smøret bli brunt i en jerngryte. Brun kjøttet på høy temperatur. Trekk gryten til side fra platen. Dryss på hakkede einebær, salt og pepper.

    2. Hell i kokende vann ved siden av kjøttet i gryten. La steken trekke under lokk på svak varme. Snu steken etter hver time. Den er ferdig når kjernetemperaturen viser 65°C. Beregn minst én times steking pr kg kjøtt.

    Saus:

    1. Ta steken ut av gryten og tilsett TINE Lett Crème Fraîche, brunost og gele. La alt få et oppkok og rør inn en jevning av hvetemel og vann. La sausen koke ca 10 minutter. Smak den godt til med salt og pepper. Tilsett litt sukkerkulør dersom du vil ha sausen litt mørkere på farge.

    Ved servering:

    1. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg på fat. Drypp over litt saus, men server resten i sausekopp ved siden av. Server elgsteken sammen med kokte poteter, brekkbønner, blomkål og gulrøtter i staver.

    Gi din vurdering: