Oppskrift på Viltgryte med Snøfrisk
2

Viltgryte med Snøfrisk

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppskrift på en deilig viltgryterett med reinskav, kantareller og saus med Snøfrisk. Nydelig på en kald høstdag!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Viltgryte

500 gramreinskav
200 gramsopp (gjerne kantarell)
1 teskjefenikkelfrø
1 stkrødløk (i skiver)
4 spiseskjeTINE Meierismør
3 desiliterTINE Matfløte
2 desiliterkraft (gjerne viltkraft)
1 spiseskjeDijonsennep
3 spiseskjeSnøfrisk Naturell
1 teskjesalt
½ teskjenykvernet pepper
4 spiseskjetyttebær
100 grambacon (kan sløyfes)

Potetmos:

500 grammandelpoteter
4 spiseskjeTINE Meierismør
3 desiliterTINE Matfløte
1 teskjesalt
½ teskjehvit pepper
1 littkruspersille

Slik gjør du det

  1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
  2. Ha i fløte, kraft, sennep og Snøfrisk. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
  3. Potetmos:

  4. Skrell mandelpotetene og kok dem til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Du kan eventuelt bruke en stavmikser eller food processor dersom du heller ønsker det.
  5. Pisk inn smør og fløte i den varme potetblandingen og smak til med salt og pepper. Strø litt persille over ved servering.

Tips:

Reinskav kan du steke i frossen tilstand, eventuelt halvtine det først.

Kommentarer

Produkter i oppskriften