Oppskrift på Viltgryte
5

Viltgryte

(117)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og rask viltgryte med reinskav i en god saus med Crème Fraîche, sjampinjong og tyttebær.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkløk
200 gramsjampinjong
2 spiseskjeTINE Meierismør
500 gramreinskav (eller finnbiff)
2 desilitervann
1 stkbuljongterning
3 desiliterTINE Crème Fraîche Original
1 teskjesalt
½ teskjenykvernet pepper
5 stkeinebær
100 gramtyttebær
1 stkbrokkoli

Slik gjør du det

  1. Skjær løk og sopp i båter og brun det i smør sammen med reinskav. Ha i vann og buljongterning. La det koke i ca. 5 minutter. Spe ut med mer vann hvis sausen blir for tykk.
  2. Tilsett Crème Fraîche og la det koke opp. Smak til med salt og pepper og noen knuste einebær. Server med tyttebær strødd over.
  3. Kok brokkolibuketter i 6–8 minutter i lettsaltet vann.

Tips:

Reinskav, eller finnbiff, kan stekes i frossen eller halvtint tilstand.

Kommentarer

Produkter i oppskriften