Oppskrift på Viltgryte med potetpuré
0

Viltgryte med potetpuré

(30)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Reinskav, sopp og Crème Fraîche er ingredienser i denne herlige viltgryten. Den er rask og enkel å tilberede.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 gramreinskav (evt. finnbiff)
200 gramsopp (gjerne kantareller)
1 teskjefenikkelfrø
1 stkrødløk
3 spiseskjeTINE Meierismør
3 desiliterTINE Matfløte
2 desiliterkraft (gjerne fra vilt)
1 spiseskjeDijonsennep
3 spiseskjeTINE Crème Fraîche Original
1 teskjesalt
Littpepper
4 spiseskjetyttebær
100 grambacon

Potetpuré:

1 kilogrammandelpotet
4 spiseskjeTINE Meierismør
3 desiliterTINE Matfløte
1 teskjesalt
½ teskjehvit pepper
1 buntklippet gressløk

Slik gjør du det

  1. Surr reinskav, renset sopp, fennikel og skivet rødløk i smør. Kommer det ut mye væske, lar du det dampe bort.
  2. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tyttebærene. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
  3. potetmos:

  4. Kok skrelte poteter i vann til de er møre, i 20–30 minutter. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom en sikt.
  5. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt, ellers kan den lett bli klumpete. Server gjerne med klippet gressløk over.

Tips:

Det er lurt å halvtine reinskaven før du steker den.

Kommentarer

Produkter i oppskriften