Oppskrift på Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus
0

Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En lasagneoppskrift med mange sunne grønnsaker i tomatsausen, er populær hverdagsmat. Dette er en kraftig og mettende rett, med smak av Italia.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser og en ildfast form, 20x30 centimeter

Ingredienser

Kjøtt- og grønnsakssaus:

2 spiseskjeTINE Meierismør
1 stkløk, hakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
3 stkgulrøtter, revet
½ stksquash, revet
2 spiseskjetomatpuré
1 bokshermetiske tomater
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
400 gramkjøttdeig

Ostesaus:

4 desiliterTINE Crème Fraîche Original
¼ teskjemalt muskat
6 desiliterTINE Revet Ost Original

Tilbehør:

10 stklasagneplater
12 stkcherrytomater, delt i to
3 stkvårløk, finsnittet
2 spiseskjeolivenolje
1 spiseskjevineddik

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Smelt smør i en gryte. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt på middels varme, i ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré og fres i 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, salt og pepper, og la småkoke på middels varme i et par minutter. Kjør sausen glatt med stavmikser.
  3. Brun kjøttdeig i resten av smøret, i en stekepanne på høy varme. Smak til med salt og pepper. Bland med tomatsausen.

    Tips:

    Sausen blir enda bedre om den får koke lenger, så om du har mer tid kan den småputre i ca. 20 minutter.

  4. Bland sammen crème fraîche, muskat og revet ost.
  5. Smør en ildfast form, og legg et tynt lag kjøttsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.
  6. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, til lasagnen er gjennomvarm og osten er smeltet. Bland tomater, vårløk, olivenolje og eddik, og server til.

Tips:

Lager du en ekstra stor porsjon, har familien middag i flere dager.

Kommentarer

Produkter i oppskriften