Oppskrift på Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Lasagne med kjøtt- og grønnsakssaus

En lasagneoppskrift med mange sunne grønnsaker i tomatsausen, er populær hverdagsmat. Dette er en kraftig og mettende rett, med smak av Italia.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Stavmikser og en ildfast form, 20x30 centimeter
TIPS!: Lager du en ekstra stor porsjon, har familien middag i flere dager.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Smelt smør i en gryte. Fres løk, hvitløk, gulrot og squash blankt på middels varme, i ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré og fres i 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, salt og pepper, og la småkoke på middels varme i et par minutter. Kjør sausen glatt med stavmikser.

  3. Brun kjøttdeig i resten av smøret, i en stekepanne på høy varme. Smak til med salt og pepper. Bland med tomatsausen.

    Sausen blir enda bedre om den får koke lenger, så om du har mer tid kan den småputre i ca. 20 minutter.

  4. Bland sammen crème fraîche, muskat og revet ost.

  5. Smør en ildfast form, og legg et tynt lag kjøttsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.

  6. Stek i ovnen i ca. 15 minutter, til lasagnen er gjennomvarm og osten er smeltet. Bland tomater, vårløk, olivenolje og eddik, og server til.

Lignende oppskrifter