Oppskrift på Pasta al forno
0

Pasta al forno

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en lettvint oppskrift på en nydelig lasagne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

500 grampenne eller annen pasta
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
400 gramkjøttdeig
1 spiseskjeolje til steking
800 gramhakkede hermetiske tomater (1 boks = 400 gram)
1 stkterning kjøttbuljong
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
6 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ desiliterhvetemel
3 desiliterNorvegia® Original eller annen god gulost

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200°C, og finn frem en ildfast form.
  2. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Den skal være al dente, dvs. at det fortsatt er litt tyggemotstand igjen.
  3. Stek kjøttdeig sammen med hakket løk og hvitløk i litt olje.
  4. Ha over hakkede tomater og buljongterning, og kok i 5 minutter. Krydre med salt og pepper.
  5. Pisk sammen melk og mel i en kjele og kok opp under omrøring til det tykner. Krydre med salt og pepper.
  6. Fordel pasta, kjøttsaus og hvit saus i en ildfast form og dryss over revet ost. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips:

Forkok gjerne pastaen og kok sausen dagen før servering. Da går det enda raskere.

Kommentarer

Produkter i oppskriften