Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Pasta carbonara

Spagetti carbonara er en enkel og smaksrik pastarett fra Italia. Med revet parmesan, egg og fløte får du den beste pastasausen av dem alle.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Pasta carbonara smaker også godt med kokte erter og stekt sjampinjong.

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken.

    Bruk gjerne spaghetti, men annen pasta kan brukes.

  2. Smelt smør i en stekepanne, og stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i hvitløk det siste minuttet.

    Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.

  3. Visp sammen egg, vann, fløte og parmesan (spar litt parmesan til å strø over den ferdige retten).

  4. Kok aspargestopper i saltet vann, i 2 minutter.

  5. Smelt smør på svak varme i en stekepanne. Tilsett kokt pasta, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.

  6. Server pasta carbonara med sprøstekt bacon og asparges. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper.

Lignende oppskrifter