Oppskrift på Thailandsk kyllinggryte - Tom Kah Gai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Thailandsk kyllinggryte – Tom Kah Gai

Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.

    Hvordan rense en chili

  3. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.

  4. Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.

    Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.

    Hvordan skrelle ingefær

Lignende oppskrifter