Oppskrift på Thailandsk kyllinggryte - Tom Kah Gai
10

Thailandsk kyllinggryte – Tom Kah Gai

(102)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på Tom Kah Gai - en av Thailands nasjonalretter. Dette er en nydelig kyllingrett med kokos. En favoritt hos mange rundt om i verden.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterris
2 stkhvitløksfedd
3 stkvårløk
1 spiseskjeingefær, revet
1 spiseskjerød chili
4 stkkyllingfileter
2 spiseskjesolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
1 bokskokosmelk
2 desiliterkyllingbuljong
2 spiseskjefiskesaus
½ spiseskjelime (saften av)
2 spiseskjekoriander eller bladpersille

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  2. Skrell og finhakk hvitløk. Rens vårløk og skjær i tynne strimler. Finhakk chili etter å ha fjernet frøene. Skjær kyllingfilet i fine strimler.
  3. Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme, og stek kyllingfilet til de begynner å få en gyllen farge, i 5–7 minutter. Ta ut kyllingen.
  4. Legg hvitløk, chili, vårløk og ingefær i stekepanna eller woken. Hell på kokosmelk og kyllingbuljong. Kok opp, og tilsett fiskesaus og limesaft. Ha i kyllingen og la den koke med i ca. 5 minutter. Strø over koriander eller bladpersille.

    Tips:

    Ved å endre på mengden kokosmelk og chili, kan du selv regulere hvor sterk suppa skal være.

Tips:

I denne oppskriften har vi valgt å fjerne chilifrøene, men hvis du vil ha ekstra sterk smak, lar du dem være i.

Kommentarer