Oppskrift på kyllingvinger med blåmuggostdipp
0

Kyllingvinger med blåmuggostdipp

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig amerikansk klassiker. Spicy kyllingvinger som dyppes i en fyldig dipp av blåmuggost

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjetabasco
1 spiseskjehvitvinseddik
3 spiseskjeflytende honning
1 kilogramkyllingvinger
1 teskjesalt
1 teskjepaprikapulver
2 desiliterhvetemel
1 litersolsikkeolje til fritering
1 stkstangselleri, i biter

Blåmuggostdipp

150 gramSelbu Blå, i biter
200 gramTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ stkhvitløksfedd, finhakket og most
½ teskjesitronsaft
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Smelt smør på lav varme sammen med tabasco, eddik og honning i en gryte. Vend kyllingvingene med salt, paprikapulver og mel slik at alle kyllingvingene er jevnt og godt dekket.
  2. Varm noen spiseskjeer olje i en stor wokpanne eller stekepanne med høye kanter på høy varme. Stek kyllingvingene i puljer. Rør hele tiden. Stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 10 minutter.
  3. Ha de stekte kyllingvingene direkte i smørsausen og vend godt. Server med blåmuggost og selleribiter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften