Oppskrift på kyllingvinger med blåmuggostdipp
0

Kyllingvinger med blåmuggostdipp

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig amerikansk klassiker. Spicy kyllingvinger som dyppes i en fyldig dipp av blåmuggost

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 ssTINE Meierismør
2 sstabasco
1 sshvitvinseddik
3 ssflytende honning
1 kgkyllingvinger
1 tssalt
1 tspaprikapulver
2 dlhvetemel
1 lsolsikkeolje til fritering
1 stkstangselleri, i biter

Blåmuggostdipp

150 gSelbu Blå, i biter
200 gTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ stkhvitløksfedd, finhakket og most
½ tssitronsaft
¼ tspepper

Slik gjør du det

  1. Smelt smør på lav varme sammen med tabasco, eddik og honning i en gryte. Vend kyllingvingene med salt, paprikapulver og mel slik at alle kyllingvingene er jevnt og godt dekket.
  2. Varm noen spiseskjeer olje i en stor wokpanne eller stekepanne med høye kanter på høy varme. Stek kyllingvingene i puljer. Rør hele tiden. Stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 10 minutter.
  3. Ha de stekte kyllingvingene direkte i smørsausen og vend godt. Server med blåmuggost og selleribiter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften