349042
0

Sesampanert kylling med potet- og kålsalat

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En spennende potetsalat med kål, sukkererter, reddiker og tomater er et godt følge til disse smakfulle kyllingstrimlene. Sesamfrøene setter en pikant smak på retten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Potet- og kålsalat:

12 stksmå og kokefaste poteter, f.eks. amadine, delt i to
½ stkspisskål, i brede strimler
1 posesukkererter
4 stkreddiker, i båter
10 stkcherrytomater, i båter
4 spiseskjeolivenolje
3 spiseskjeeplesidereddik
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Kylling:

4 stkkyllingbryst, i lange strimler
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 spiseskjesesamfrø
4 spiseskjegriljermel
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    Potet- og kålsalat:

  1. Kok potet mør i lettsaltet vann. La kål og sukkerert koke med potetene de siste 2 minuttene av koketiden.
  2. Sil fra vannet og skyll poteter, kål og sukkererter i kaldt vann. Ha over i en bolle.
  3. Ha reddik og tomat i bollen med poteter, kål og sukkererter. Hell over olje og eddik, og krydre med salt og pepper. Vend sammen.
  4. Kylling:

  5. Krydre kylling med salt og pepper. Bland sesamfrø og griljermel i en bolle. Snu kyllingen i blandingen.
  6. Stek i smør i en stekepanne over middels varme til kyllingen er gjennomstekt og har pen farge. Server med potetsalaten.

Tips:

Miks rømme, hvitløk og friske urter til en grønn saus, og server til.

Kommentarer

Produkter i oppskriften