Oppskrift på Crispy chicken american style

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Crispy chicken american style

Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat, særlig i sørstatene. En rask middag når du vil kose deg litt ekstra.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du cornflakes i huset? Mange amerikanere bruker også knuste cornflakes i melblandingen.

Slik gjør du

  1. Del kyllingfilet i like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.

  2. Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Vend kyllingbitene først i Crème Fraîche, deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.

  3. Varm opp oljen til 160 °C i en stor kjele. Bruk termometer eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen, er den passe varm.

    Ta dine forhåndsregler. Husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke!

  4. Friter 3–4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.

  5. Bland sammen dipmiks og rømme i en skål.

  6. Bland salat, tomat, løk og mais i en bolle. Server kyllingen med salat og dip.

Lignende oppskrifter