Oppskrift på kyllingspyd i bagett med coleslaw
0

Kyllingspyd i bagett med coleslaw

(8)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

En smakfull middagsrett med kyllingspyd. Den deilige marinaden gir kyllingen mye smak og fin farge.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramkyllingfilet

marinade:

2 spiseskjefersk ingefær
2 spiseskjepaprikapulver
2 teskjegurkemeie
2 teskjemalt spisskummen
2 teskjechilipulver
1 desiliterolivenolje
2 teskjehonning
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Coleslaw:

700 gramnykål
1 stkfennikel
2 stkgulrøtter

Dressing:

2 stkeggeplommer
2 spiseskjeeplesidereddik
1 teskjesalt
1 desiliterrapsolje
2 desiliterTINE Yoghurt Fyldig Naturell
1 spiseskjeDijonsennep
½ desilitersitroner (revet skall av)
1 desiliterferske urter f eks basilikum, mynte, persille eller koriander

8 stksmå baguetter

Slik gjør du det

    kylling i marinade:

  1. Skjær kyllingfilet i 1–2 cm brede biter.
  2. Bland ingefær, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, olivenolje, honning, salt og pepper en bolle. Legg i kyllingen og bland til kjøttet er dekket av marinaden. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  3. Legg trespyd i vann i ca. 30 minutter. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre bitene på bløte grillspyd. Grill eller stek spydene i panne til kyllingen er gjennomstekt. Du kan eventuelt steke spydene kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn på 200 °C i ca. 10 minutter.
  4. coleslaw:

  5. Strimle kål fint. Rens og del fennikel, og skjær i tynne skiver. Skrell og grovriv gulrot.
  6. dressing:

  7. Lag majones ved å mikse sammen eggeplomme, eddik og salt med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under pisking. Rør i matyoghurt og sennep.
  8. Vask og skrubb sitron godt, og riv skallet. Finhakk urter. Rør urtene og sitronskallet sammen med majonesen. Bland nykål, fennikel og gulrot med dressingen. Smak til med salt.
  9. Varm bagettene etter anvisning på pakken. Del bagettene på langs. Fyll med coleslaw og kylling. Klem litt sammen og server.

Tips:

Her har vi brukt en hjemmelaget majones til coleslawen, men du kan også bruke ferdig majones. Piff den gjerne opp med friske urter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften