Oppskrift på kyllingspyd i bagett med coleslaw

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kyllingspyd i bagett med coleslaw

En smakfull middagsrett med kyllingspyd. Den deilige marinaden gir kyllingen mye smak og fin farge.

 • Vanskelig:

  Middels
 • Tid:

TIPS!: Her har vi brukt en hjemmelaget majones til coleslawen, men du kan også bruke ferdig majones. Piff den gjerne opp med friske urter.

Slik gjør du

kylling i marinade:

 1. Skjær kyllingfilet i 1–2 cm brede biter.

 2. Bland ingefær, paprikapulver, gurkemeie, spisskummen, chilipulver, olivenolje, honning, salt og pepper en bolle. Legg i kyllingen og bland til kjøttet er dekket av marinaden. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.

 3. Legg trespyd i vann i ca. 30 minutter. Ta kyllingen ut av marinaden og tørk godt. Tre bitene på bløte grillspyd. Grill eller stek spydene i panne til kyllingen er gjennomstekt. Du kan eventuelt steke spydene kjapt i en panne for å få en stekeskorpe, før du lar dem ettersteke i ovn på 200 °C i ca. 10 minutter.

coleslaw:

 1. Strimle kål fint. Rens og del fennikel, og skjær i tynne skiver. Skrell og grovriv gulrot.

dressing:

 1. Lag majones ved å mikse sammen eggeplomme, eddik og salt med en stavmikser. Tilsett olje i en tynn stråle under pisking. Rør i matyoghurt og sennep.

 2. Vask og skrubb sitron godt, og riv skallet. Finhakk urter. Rør urtene og sitronskallet sammen med majonesen. Bland nykål, fennikel og gulrot med dressingen. Smak til med salt.

 3. Varm bagettene etter anvisning på pakken. Del bagettene på langs. Fyll med coleslaw og kylling. Klem litt sammen og server.

Lignende oppskrifter