Hjemmelaget burger

Hjemmelaget burger

11
186
Enkel25 min
Ingenting smaker så godt som en hjemmelaget burger med alt av tilbehør og en skikkelig dressing med rømme.

Ingredienser

Antall porsjoner

Burger:

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 dl
    vann
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    nykvernet pepper
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking

Dressing:

  • ½ stk
    lime
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 dl
  • 100 g
    syltet paprika
  • ½ ts
    sambal oelek
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kjøttdeig i antall burgere. Ha litt vann på en trefjøl og form til runde kaker. Klem ut til store, flate burgere. Krydre med salt og pepper. Stek i smør i ca. 3 minutter på hver side.

Dressing:

  1. 2

    Riv skall av lime. Bland limeskall, hvitløksfedd, rømme, syltet paprika og sambal oelek sammen i en food processor. Smak til med salt og pepper.

Tilbehør:

  1. 3

    Del paprika i store biter og forvell i et par minutter (kok hurtig og avkjøl hurtig). Du kan også bruke paprika som ikke er forvellet.

  2. 4

    Skjær rødløk i ringer. Varm hamburgerbrød i stekeovnen på lav temperatur i noen minutter. Legg på salat, dressing, løkringer, burgere, osteskiver og paprika.

    Tips

    Du kan også bruke brødrister til hamburgerbrødene.

Tips

Hvis du vil lage dine egne hamburgerbrød, finner du oppskriften her.

Del denne oppskriften: