Oppskrift på Bakt potet med chilismør
0

Bakt potet med chilismør

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Bakt potet smaker aller best med hjemmelaget kryddersmør. Chili gir sterk og god smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkstore poteter
250 gTINE Meierismør
1 stkrød chili (uten frø)
2 ssSweet Chili saus
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Vask potet godt og prikk med en gaffel. Legg i ildfast form, og stek i ca.1 time, til de er helt myke.
  3. Finhakk chili og bland med chilisaus og mykrørt smør. Smak godt til med salt og nykvernet pepper. Legg chilismøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Legg det kjølig.
  4. Ta potetene ut av ovnen, skjær et kryss og klem på poteten så innmaten kommer ut. Legg en skive chilismør i krysset, og server de nybakte potetene rykende varme.

Tips:

Kryddersmør passer godt til både fisk og kjøtt, og spesielt godt smaker det til grillmaten. Det kan lages flere dager i forveien.

Kommentarer

Produkter i oppskriften